Dagens middag; Svin, gulrotmos og sjysaus med eple. |
Etter oppfordring fra Kim, så skal jeg herved legge ut oppskriften:
2 svinekoteletter
3 små poteter
3 gulrøtter
1/2 boks maiskorn
Havsalt/Pepper
Karri
Persillekrydder
1/2 liten løk
1/2 gult eple
Toro Sjysaus
Det første jeg gjør, er å skrelle gulrøtter og vaske potetene, kutte dem i biter og dampkoke dem til de er møre. Jeg legger også maiskorn i gryta. Det er viktig å ha smør og salt i vannet!
Når de er ferdigkokte, moser jeg det til en herlig mos. Ha i litt smør når du moser, og smak til med salt, persille og pepper.
Så strimler jeg kotelettene, tar vekk bein og brusk. Gnir dem inn med krydder; pepper, persille og salt.
Steker dem på middels varme.
Kok opp sjysausen. Min vri på sausen er å spe oppi med litt karrikrydder, ikke så mye, bare en liten puff på krydderglasset. Så kutter jeg eple og løk i 3 deler hver og legger oppi sausen. Lar det småkoke i 5 minutter. Du kan gjerne ha litt persillekrydder i også. Det har jeg!
Server på tallerken, og nyt!
Så sletts ikke vondt ut det der nei...
SvarSlettSå det ble ikke sjokoladeboller altså..?
klems
Kan ikke spise det hver dag, heller...
SvarSlett