18. nov. 2010

58

Du ville fyllt 58 år. Du hadde kanskje hatt noen nye rynker. Eller kanskje du hadde brukt anti-rynkekrem som faktisk funket. Du ville vært like vakker i mine øyne, ingen tvil.
Du hadde kanskje akkurat overlevd 50-års krisa på dette tidspunkt. Kjøpt deg en motorsykkel, eller reist jorden rundt. Kanskje hadde du hatt en kjæreste, som tok deg med ut på restaurant en gang i uken. En kjæreste som hver dag fortalte deg hvor mye han likte deg. Hvor mye han elsket deg. Kanskje. Eller du kunne være alene. Og trives med å være nettopp det. Alene. Uansett ville du hatt meg, og Merethe og resten av familien. Du ville vært mormor. Du ville vært en datter, en mor, en mormor, en kusine og en tante. Og en hel masse andre slektsledd.
Du ville kanskje bodd i en fin leilighet, midt i sentrum, eller på Lund. Kanskje kunne du hatt en katt? Eller en gul undulat. En sånn som vi hadde før.
I leiligheten din ville det alltid være rom for familie og venner. Du ville nok hatt gyngestolen i et hjørne av stua, der du kunne sitte under leselampa og strikke eller lese ei god bok.
Så ofte det var tid, skulle jeg komme på besøk til deg, og vi skulle sitte til langt på natt og skravle. Drukket vin, spillt yatsy og sett i gamle album. Det skulle vært sånn...
Du ville fyllt 58 år i dag, Mamma. Gratulerer med dagen! 


2 kommentarer: